اخبار لحظه ای

حیوان‌دوستی خوب است اما نه به قیمت بر هم زدن تنوع زیستی



ارتباط ورزشی:ارتباط ورزشی:به گزارش ایسنا، برخی اوقات با آگاهی یا از سر ناآگاهی تجاوزهایی به محل زندگی حیات‌ وحش از جمله حیوانات به بهانه‌های مختلف صورت می‌گیرد که ضربات جبران‌ناپذیری را به گونه‌های جانوری وارد می‌کند این در حالیست که محیط‌ زیست و انسان از یکدیگر به‌شدت تأثیر می‌پذیرند، به‌نحوی‌ که نابودی حیات‌ وحش، نابودی محیط‌ زیست و نابودی محیط ‌زیست نابودی زندگی بشر است.با توجه به اهمیت گونه‌های جانوری ۴ اکتبر (۱۳ مهر) به عنوان«روز جهانی حیوانات» نامگذاری شد. روز جهانی حیوانات برای اولین بار در تاریخ ۲۴ مارس سال ۱۹۲۵ میلادی در برلین آلمان و به ابتکار «هاینریش زیمرمن» گرامی داشته شد و هدف او از گرامیداشت این روز  گسترش آگاهی در مورد رفاه حیوانات بود.

شعار امسال روز جهانی حیوانات «زمین خانه‌ آن‌ها هم است» انتخاب شده که تاکیدی دوباره بر ضرورت توجه به رفاه حال آن‌ها است. اگر جامعه به‌ خوبی از حقوق و اهمیت حیوانات اطلاع پیدا کند، به‌طور قطع نوع رفتار خود را با گونه‌های جانوری تغییر می‌دهد. به عنوان مثال دیگر پس از تصادف با یک گونه جانوری در جاده بی‌تفاوت از کنار آن رد نمی‌شود. از مصادیق دیگر بی‌توجهی به نیازهای حیوانات، انتقال یک حیوان از طبیعت به خانه و یا قفس است، در صورتی که آن‌ها بدون کمک ما نیز قادر به ادامه زندگی در طبیعت هستند و این کار در واقع  نوعی حیوان‌آزاری است.

علیرضا ساجدین – معاون رصد و پایش یگان حفاظت محیط زیست – در این زمینه به ایسنا می‌گوید: حیوان‌دوستی خوب است اما نه این‌که بخواهیم تنوع زیستی را بر هم بزنیم. کار غلطی است یک گونه را از طبیعت به خانه انتقال دهیم. این شرایط یعنی آن حیوان را از اکوسیستم حذف و محکوم به مرگ کرده‌ایم. فکر می‌کنیم کار درستی را انجام می‌دهیم اما این کار فرقی با گرفتن جان آن حیوان ندارد. همه حیوانات حقوقی دارند و ما با آوردن یک حیوان به خانه به او ظلم می‌کنیم. دوستی با حیوانات به شکلی خوب است که کمک به حفظ تنوع زیستی و بقای حیوانات بکند.

او توصیه می‌کند: مردم اجازه دهند حیوانات در زیستگاه خود زندگی کنند، به‌ویژه در فصل زادآوری به سراغ آن‌ها نرویم. وقتی گونه‌ای از زیستگاهش جدا می‌شود، دیگر قابل بازگشت به آن اکوسیستم نیست و اگر برگردد هم مادر آن گونه، توله‌اش را نمی‌پذیرد. در این صورت آن گونه را باید به مراکز باز پروری یا باغ وحش‌ها منتقل کنیم بنابراین هنگام حضور در طبیعت کاری به حیوانات نداشته باشیم.

معاون رصد و پایش یگان حفاظت محیط زیست به نقض حقوق حیوانات با قاچاق آن‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: امروزه خیلی از مردم حیوان‌دوست شده‌اند بنابراین علاقه به نگهداری از آن‌ها در خانه خود دارند. گاهی هم از به علت ناآگاهی درباره برخی گونه‌ها این کار را انجام می‌دهند. این مساله باعث می‌شود زنجیره قاچاق حیات وحش تقویت شود. برخی از واسطه‌ها به نقاط مختلف دنیا می‌روند و از طبیعت دزدی می‌کنند. این افراد زنجیره قاچاق حیات وحش را تشکیل می‌دهند. در واقع تقاضای اولیه زیاد باعث شکل‌گیری این زنجیره می‌شود و به تنوع زیستی ضربه وارد و آن حیوان را محکوم به مرگ می‌کند.

ساجدین در پایان با اشاره به ضرورت مشارکت مردم برای مقابله با قاچاق حیات وحش اظهار می‌کند: سازمان محیط زیست به‌تنهایی نمی‌تواند در این زمینه عمل کند و همه باید مشارکت کنند. مردم می‌توانند با مطالبه‌گری به نوعی سفیر محیط زیست باشند و آگاهی بدهند. به عنوان نمونه افراد حیوان آزار را طرد کنند. شاید همان شخص قصد خاصی هم نداشته باشد اما از سر نادانی و ناآگاهی این کار را کرده باشد. با این حال کمک مردم خیلی می‌تواند تاثیر گذار باشد. مردم از طریق سامانه ۱۵۴۰ می‌توانند به ما حیوان‌آزاری و یا قاچاق حیات وحش را اطلاع دهند.

انتهای پیام

این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.

منبع ایسنا