تنها ۷ درصد کالاهای اساسی از کشورهای غیر همسو وارد میشوند
به گزارش ایسنا، مهدی فامیلمحمدی ـ کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی ـ در دومین نشست همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوعیت امنیت غذایی؛ با اشاره به اینکه بحث تنوع مبادی بحث بین دستگاهی است، گفت: وزارت جهاد به تنهایی نمی تواند در این زمینه اقدام کند و نیازمند کمک بانک مرکزی است که تغییر راهبرد بدهد.
وی افزود: اکثر کالاها از کشورهای همسو وارد می شود. واردات ما از کشورهایی که همسو با ما نیستند، زیر ۷ درصد است. اما بالای ۷۵ درصد واردات کالای اساسی از طریق شرکتهای متصل به واسطههای آمریکایی و اروپایی یا شرکتهای مستقر در امارات است.
وی با انتقاد از اینکه چرا از حلقه بسته این شرکتها نمیتوان خارج شد، گفت: این مسئله بخاطر اصرار بیجایی است که میخواهیم برای واردات کالای اساسی از ارز نفت استفاده کنیم و از کانال محرمانه و غیرشفاف و تحریمی نفت برای شفافترین قسمت تجارت که واردات کالای اساسی است استفاده میشود.
وی افزود: برای انتقال ارز از منابع پنهان صادرات نفت به بخش شفاف تجارت، نیاز به واسطه ها داریم که این واسطه ها هم تحریم پذیری را بیشتر می کند و هم هزینه را بالا می برد. اگر دولت بگوید به خاطر کاهش قیمت جهانی، سقف قیمت را پایین بیاوریم، واسطهها با بیش برآورد میخواهند از ارز ارزان نفت استفاده کنند و نمیگذارند.
فامیلمحمدی در پایان با تاکید بر اینکه باید منابع واردات کالای اساسی را متنوع کنیم، اظهار داشت: چرا از منابع و ارز غیر نفتی کشور در برزیل یا قزاقستان و روسیه استفاده نکنیم؟ در بانک مرکزی و مرکز مبادله باید این اراده شکل بگیرد که ارز صادرات غیرنفتی را به واردات کالای اساسی متصل کنند.
انتهای پیام
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع ایسنا