«جوانگرایی» در تیم ملی فوتبال ایران چه زمانی صورت خواهد گرفت؟


به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتبال ایران با حضور در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ یکی از تیم‌های مُسن این رقابت‌ها نام گرفت. شاگردان امیر قلعه نویی پس از لبنان با میانگین سنی حدود ۳۰ سال دومین تیم پیر مسابقات بودند و همین موضوع انتقادهای زیادی را علیه سرمربی تیم ملی بابت عدم استفاده از بازیکنان جوان به دنبال داشت.

سرمربی جدید تیم ملی در فهرست جدید خود برای دو دیدار با ترکمنستان در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ با دعوت از ۱۵ بازیکن جوان میانگین سنی تیم ملی را از ۲۹ سال به ۲۶ سال رسانده که نوید از تغییر نسل در تیم ملی می‌دهد و امیر قلعه نویی اعلام کرده که جوان گرایی در تیم ملی باید با شیب ملایم صورت پذیرد.

حمید درخشان پیشکسوت فوتبال ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با جوان گرایی در تیم ملی اظهار داشت: اتفاق مثبتی را از سوی سرمربی تیم ملی شاهد بودیم، بازیکنانی که از لیست تیم ملی خط خورده‌اند جز بهترین‌ها بودند و باید از آنها بابت سال‌ها حضور در تیم ملی تقدیر و قدردانی شود.

«جوانگرایی» در تیم ملی فوتبال ایران چه زمانی صورت خواهد گرفت؟

بازیکنان جوان باید قدر پیراهن تیم ملی را بدانند

او ادامه داد: بازیکنان جوانی که به تیم ملی اضافه شده‌اند باید بدانند که چه پیراهن مقدسی را بر تن کرده‌اند و باید به گونه‌ای عمل کنند تا جانشینان شایسته‌ای برای بازیکنان خط خورده باشند. زمانی که هر کدام از این بازیکنان جوان برای تیم ملی به میدان می‌روند باید تمام وجود خود را در زمین بازی بگذارند.

نفرات جدید ابتدا باید در دیدارهای دوستانه محک بخورند

کارشناس فوتبال تصریح کرد: ما متأسفانه یک راهی را برای رفتن انتخاب می‌کنیم خیلی دوست داریم در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسیم. زمانی که ما این تعداد بازیکن جوان به تیم ملی دعوت می‌کنیم باید به این فکر کنیم آیا بازی‌های دوستانه‌ای وجود دارد تا این جوانان محک بخورند یا نه؟ دیدار با ترکمنستان دو دیدار رسمی برای ایران تلقی خواهد شد و هیچ مربی‌ای ریسک این را نخواهد کرد که از تعداد زیاد بازیکن جوان در ترکیب خود استفاده کند.

زمانی می‌توانیم از تغییر نسل صحبت کنیم که ۶۰ درصد از ترکیب تیم را بازیکنان جوان تشکیل دهند

درخشان خاطرنشان کرد: ما در دیدار برابر ترکمنستان نباید انتظار تغییر زیاد در تیم ملی نسبت به دیدارهای گذشته داشته باشیم. ما هر زمان که توانستیم ۶۰ تا ۷۰ ترکیب تیم ملی را از بازیکنان جوان تشکیل دهیم در آن زمان می‌توانیم بگوییم که تغییر نسل صورت گرفته است، اگر از یک یا دو بازیکن جوان در ترکیب استفاده شود نمی‌توان گفت که در تیم ملی تغییری شکل گرفته است.

«جوانگرایی» در تیم ملی فوتبال ایران چه زمانی صورت خواهد گرفت؟

مقدماتی جام جهانی فرصت خوبی برای سنجیدن بازیکنان جوان است

او افزود: بازی‌های مقدماتی جام جهانی فرصت خوبی برای تغییرات در تیم ملی است و سرمربی این شانس را دارد تا کیفیت بازیکنان جوان را بسنجد. از اینکه تعداد زیادی از بازیکن جوان به اردوی تیم ملی دعوت شده‌اند اتفاق بسیار خوبی است اما تا زمانی که این بازیکنان در زمین بازی به کار گرفته نشده‌اند نمی‌توان عیار تیم ملی را سنجید.

بازیکن اسبق تیم ملی گفت: از اینکه بخواهیم خیلی سریع تیم ملی را جوان کنیم مسلماً تبعات زیادی خواهد داشت و یک جاهایی با مشکل رو به رو می‌شویم. ما باید از ۴، ۵ سال پیش به فکر جوان گرایی در تیم می‌بودیم تا اکنون تیمی با میانگین سنی ۲۴، ۲۵ سال داشتیم.

باشگاه‌ها باید ریسک پذیری خود بابت استفاده از بازیکنان جوان را بالا ببرند

درخشان در پایان تصریح کرد: باید زیر ساخت‌های باشگاه‌ها در ایران اصلاح شود تا بازیکنان جوان ابتدا در تیم‌های باشگاهی و لیگ محک بخورند و سپس وارد تیم ملی شوند اگر دعوت از بازیکنان جوان فقط به منظور کاهش میانگین سنی در تیم ملی است سودی برای ما نخواهد داشت و حتماً باید این بازیکنان در تعداد زیادی از دیدارهای دوستانه بازی کنند. باشگاه‌ها باید ریسک پذیری خود را افزایش دهند و از بازیکنان جوان در ترکیب تیم‌های خود استفاده کنند تا شاهد رشد فوتبال در کشور باشیم.

این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.

منبع مهر

نوشته های مشابه