«خانوادهزدایی» وزارت ورزش در فدراسیونها
به گزارش خبرنگار مهر، اینکه افراد نزدیک به روسا در فدراسیون های ورزشی نباید از اقوام آنها باشند، موضوعی است که معاونت امور بانوان وزارت ورزش بعد از حضور فریبا محمدیان در این معاونت پیگیر آن شده است و تا به امروز هم مانع از آغاز به کار یکی از نواب رئیس و پیگیری برای کنار رفتن دیگری شده است.
مخالفت با حضور همسرِ رئیس
فدراسیون ورزش های رزمی یکی از فدراسیون هایی است که معاونت امور بانوان وزارت ورزش به آن و در واقع پست نایب رئیسی بانوانش ورود داشته است چرا که این پست در اختیار همسرِ رئیس فدراسیون است.
افشین هادی چگینی ۲۵ اردیبهشت سال جاری با کسب رای لازم از اعضای مجمع فدراسیون ورزش های رزمی به عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد. بعد از حدود یک ماه از آن انتخابات و در جریان مجمع عمومی این فدراسیون که ۳ مرداد برگزار شد، انتخابات برای تعیین ترکیب هیئت رئیسه برگزار شد. مهرک صبوری همسر چگینی یکی از گزینه های وی برای نایب رئیسی بود که او هم رای لازم اعضای مجمع را گرفت.
نکته جالب اینکه چیگینی در رقابت نزدیک با یوسف بهتری رئیس فدراسیون ورزش های رزمی شد. او تنها ۳۰ رای از ۵۳ رای اعضای مجمع انتخاباتی را به خود اختصاص داد و اینگونه در پایان دور دوم رای گیری به عنوان رئیس منتخب مجمع معرفی شد (چگینی در دور نخست رای گیری ۲۷ رای گرفت). همسر چگینی اما نسبت به خودش آرای بیشتری گرفت، او در مجمع مرداد صاحب ۵۲ رای شد و به همین دلیل نایب رئیس اول فدراسیون شد.
حکم نایب رئیسی مهرک صنوبری توسط وزیر ورزش امضا شد با این حال اخیرا معاونت امور بانوان فدراسیون ورزش های رزمی خواستار قطع این «همکاری خانوادگی» رئیس و نایب رئیس فدراسیون ورزش های رزمی شده و موضوع را به این فدراسیون اعلام کرده است.
امتناع از صدور حکم برای نایب رئیسیِ خواهر رئیس
به نظر می رسد همین رویکرد مانع از آغاز به کار نایب رئیس منتخب مجمع انتخاباتی فدراسیون ژیمناستیک شده است. زهرا اینچه درگاهی که در انتخابات ۲۴ اردیبهشت فدراسیون ژیمناستیک موفق به کسب رای اعتماد شد، خواهر خود را به عنوان یکی از گزینه هایش برای نایب رئیسی به اعضای مجمع معرفی کرد. نرگس اینچه درگاهی در مجمع سالیانه این فدراسیون که ۲۴ شهریور برگزار شد، ۴۳ رای از ۵۲ رای ماخوذه را گرفت و نایب رئیس خواهرش شد. تعداد آرای او از دیگر گزینه نایب رئیسی (عبدالرحیم سپهرتاج – ۳۳ رای) بیشتر بود.
تا به امروز که حدود ۵ ماه از انتخابات ترکیب هیئت رئیسه فدراسیون ژیمناستیک می گذرد هنوز حکم نایب رئیسی نرگس اینچه درگاهی صادر نشده است.
نظارت حاکمیتی که باید قانونی انجام شود
ارتباط ورزشی:ارتباط ورشی:ارتباط ورزشی:به گزارش خبرنگر مهر درست یا غلط بودن به کارگیری اعضای خانواده توسط روسا در هیئت رئیسه فدراسیون، مقصود و منظور این گزارش نیست. آنچه مورد توجه است اقدام نظارتی است که وزارت ورزش به عنوان حاکمیت انجام می دهد تا صندلی های مهم ورزش بدون سو استفاده از قدرت و تضاد منافع، پُر شوند. البته که این نظارت هم باید طبق قانون انجام شود تا نتیجه آن چالش برانگیز نشود.
نواب رئیس از اعضای ترکیب هیئت رئیسه فدراسیون ها هستند که با رای اعضای مجمع انتخاب می شوند. بنابراین کنار گذاشتن آنها هم باید با رای اعضای مجمع و موافقت آنها انجام شود پس رئیس فدراسیون نمی تواند به اختیار خود اقدام به کنار گذاشتن نایب رئیسش کند حتی اگر خواسته وزارت ورزش این باشد. حتی اگر تصمیم به استعفای هماهنگ شده نایب رئیس هم گرفته شود بازهم پای مجمع در میان خواهد بود.
در صورتیکه فدراسیون بخواهد با درخواست وزارت ورزش همراهی لازم را داشته باشد باید مسیر را طبق قانون دنبال کند. اینگونه که با تشکیل مجمع فوق العاده، تصمیم گیری برای کنار گذاشتن یا اعلام استعفای نایب رئیس را در با اعضای مجمع در میان بگیرد و با گرفتن رای از آنها، آن را اجرایی کند. سپس گزینه جدید خود را به اعضای مجمع معرفی کند تا رای گیری لازم در مورد او انجام شود یا اینکه سرپست جدیدی برای نایب رئیسی منصوب کند تا زمانیکه گزینه قطعی آنها برای معرفی به مجمع مشخص شود.
هر اقدامی غیر از این، خلاف اساسنامه به حساب می آید و قطعا تبعات خود را به همراه خواهد داشت.
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع مهر