دنیامالی: اشتراکات فرهنگی ایران و عراق را بیشتر بهم نزدیک می کند
ارتباط ورزشی:به گزارش خبرگزاری مهر، «احمد محمدحسین قاسم المبرقع»، وزیر ورزش و جوانان عراق بعد ازظهر امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه، با احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان کشورمان در محل این وزارتخانه دیدار کرد.
«المبرقع» به دعوت دکتر دنیامالی به تهران سفر کرده و هدف او از ملاقات با همتای ایرانی، همکاری و تعاملات بیشتر دو کشور در حوزه ورزش و جوانان است. این سفر در راستای عملیاتی شدن تفاهم نامه میان روسای جمهور ایران و عراق است که مباحث ورزشی هم در آن لحاظ شده و قرار است به توسعه هر چه بهتر دیپلماسی ورزشی و امور جوانان دوکشور بینجامد.
احمد دنیامالی بعد از دیدار با وزیر ورزش و جوانان عراق، برای دقایقی به همراه وی در جمع اصحاب رسانه حاضر شد تا رسما در مورد مناسبات میان دو کشور صحبت کند.
وزیر ورزش و جوانان در ابتدا ضمن خیر مقدم به «المبرقع» گفت: خوشحالیم که میزبان وزیر ورزش و جوانان عراق هستیم. در سفر دکتر پزشکیان به بغداد یکی از موافقت نامه هایی که بین ایران و عراق مبادله شده و به امضای روسای جمهور دو کشور رسیده است، بحث ورزش و جوانان است. البته ما از حدود ۱۲، ۱۳ سال قبل ارتباطاتی را با عراق داشتیم و تفاهم نامه های همکاری دو و چهار ساله با هم داشتیم که اجرایی شدند. اما در صددیم که به دلیل اشتراکات فرهنگی ارزشمندی که دو کشور با یکدیگر دارند، در حوزه ورزش بیشتر به هم نزدیک شویم. ما در گذشته تفاهم نامه هایی را در ۱۵ رشته ورزشی داشتیم و اردوهای مشترکی را برگزار کردیم. حتما در آینده در این بخش فعال تر خواهیم بود و از ظرفیت های طرفین بیشتر استفاده می کنیم.
دنیامالی همچنین در مورد توسعه و همکاری دو کشور همسایه در بخش جوانان توضیح داد: عراق از نظر ساختار جمعیتی از ایران جوان تر است و به هر حال تجاربی که در این حوزه وجود دارد، می تواند مبادله شود. ضمن این که در بخش جوانان هم می توانیم تفاهم نامه جداگانه ای را ترسیم کنیم. همکاری های ما با ورزش عراق از گذشته بوده و خوشحالم که این همکاری همچنان ادامه دارد. در بخش جوانان خیلی علاقه مندیم که کارهای مشترک بیشتری در قالب کارگاهها انجام بدهیم. بخشی از همکاری های امور جوانان می تواند در قالب همکارهای منطقه ای نیز انجام شود. به هر سفیر ایران در عراق دیپلمات ورزیده ای است که وی می تواند نقش تعیین کننده ای را در سرعت دادن به اهداف ما داشته باشد.
وی همچنین به محورهای پیشنهادی همکاری های دوجانبه وزارت ورزش و جوانان ایران با عراق اشاره کرد و افزود: تشویق و حمایت از سرمایه گذاری در زیرساخت های ورزشی طرفین و صادرات کالا و تجهیزات ورزشی، توسعه و همکاری در زمینه ورزش بانوان، استان های هم جوار، طب ورزشی و مبارزه با دوپینگ، ورزش زورخانه ای، برگزاری رویدادهای ورزشی مشترک، تبادل مربی، داور و ورزشکار، گردشگری ورزش و جوانان، برگزاری اردوها و کارگاههای آموزشی، توانمند سازی تشکل های غیردولتی در قالب (NGO)، برگزاری هفته های دوستی جوانان، تبادل تجربیات در حوزه برنامه ریزی برای جوانان و تعاملات بین فدراسیونی، مهمترین محورهای پیشنهادی ورزش ایران به وزارت ورزش و جوانان عراق است که آمادگی آن را داریم آن ها را به مرحله اجرا برسانیم.
در ادامه “احمد محمدحسین قاسم المبرقع”، وزیر ورزش و جوانان عراق در خصوص برنامه ها و اهداف این وزارتخانه برای تعاملات دو سویه با وزارت ورزش و جوانان ایران توضیحاتی را ارائه کرد. وی گفت: ایران و عراق دو کشور همسایه با مرزی بسیار طولانی و تعاملات تاریخی و فرهنگی هستند و این موضوع می طلبد ما پیوندهای برداری و روابط خودمان را از طریق وزارتخانه ها تقویت کنیم. عراق معتقد است که ایران در ورزش و به خصوص در برخی رشته ها بسیار پیشرفته است مثلا در کشتی در سطح جهانی فعالیت می کند. ما باید از این ظرفیت حتما بهره ببریم. به خصوص این که عراق همچنان در حال تاوان دادن برخی تصمیمات گذشته است اما با این حال عراق تاسیسات و سخت افزارهای خوبی در ورزش دارد. شاید در هر استان یک ورزشگاه بین المللی داریم. برخی از ورزشگاههای ما در عراق توسط مهندسان ایرانی در حال ساخت هستند که گنجایش ۶۰ هزار نفر را دارد.
وی در خصوص توسعه و همکاری حوزه جوانان خاطر نشان کرد: امیدوارم اهداف مصوبی که ما در قالب یادداشت تفاهم به آن رسیدیم را محقق کنیم. نهادهای ورزشی مرتبطی هم در عراق هستنند اما این نهادهای تخصصی در گذشته فضای کافی برای فعالیت پیدا نکردند. در دوره جدید عراق توانسته این شرایط را کمی تغییر بدهد.
ما در عراق وزارت ورزش و جوانان را داریم که متاسفانه این هم یک چالش است تا مدتی پیش به این وزارتخانه فقط ورزش می گفتند اما در حال حاضر جوانان هم به آن اضافه شده است. یادداشت تفاهم یک چارچوب برای تنظیم کردن همکاری هاست. اگر بخواهیم یادداشت تفاهم ورزش و جوانان را از هم جدا کنیم مانعی ندارد اما مهم تر این است که در اجرا اهداف را عملیاتی کنیم. امیدواریم از تجارب شما در حوزه جوانان استفاده کنیم. این همکاری مثمر ثمر خواهد بود. دو کشور می توانند با یک سیاست باز ارتباط بهتری در دنیا داشته باشند. کار اجرایی را باید هر چه زودتر شروع کنیم و جدول زمان بندی داشته باشیم. ما گام های بزرگی را در اجرای یادداشت تفاهمات برداشتیم و امروز آماده اجرا هستیم تا جوانان و ورزشکاران ما از این تعاملات کمال استفاده را ببرند.
المبرقع در ادامه این مطلب تصریح کرد: ما در زیرمجموعه وزارتخانه خودمان مراکز مهمی در حوزه ورزش و جوانان داریم. در حوزه ورزش ۱۳ رشته را احصا کردیم که کودکان از ۶ تا ۱۴ ساله را در آن ها تمرین می دهیم. امیدواریم این ها را رشد بدهیم. این تجربه ای است که امیدواریم گسترده شود و آن را توسعه بدهیم. رسیدگی به حوزه جوانان در عراق مغفول مانده بود اما در حال حاضر مورد اهمیت ما است و برای آن برنامه داریم. من برای فعال سازی این یادداشت تفاهم پیشنهاد می کنم کمیته مشترکی از جانب دو وزراتخانه تشکیل شود. این برنامه اجرایی نیاز به نگارش دقیق تر و جداول زمانی دارد تا وارد مرحله اجرایی شود.
در پایان این نشست دکتر احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان ایران نیز از پیشنهاد المبرقع استقبال کرد و گفت: ایران می تواند میزبان کارگروه پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان عراق باشد. ما می توانیم قابلیت های اجرایی این تفاهم نامه را انشا کنیم. ضمن این که در چند رشته ای که از قبل تعاملات مشترک با هم داشتیم، مجددا مورد بررسی قرار می دهیم تا توسعه بیشتری داشته باشد.
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع: خبرگزاری مهر