رزمیورزش > ورزش های رزمی

راه‌اندازی تیم «آینده‌سازان» و آغاز تحولی بزرگ برای آینده بوکس ایران


ارتباط ورزشی:ارتباط ورشی:ارتباط ورزشی:به گزارش خبرنگر مهر فدراسیون بوکس این روزها چنان در بخش پابه و جوانان خوش درخشیده که حتی منتقدان سنتی و همیشگی را نیز به سکوت واداشته است. کسب نخستین مدال های تاریخ بوکس ایران در رقابتهای قهرمانی جهان(یک نقره و یک برنز) و کسب مدالهای متعدد در رقابتهای قهرمانی آسیا در رده های سنی مختلف، کسب عناوین پر تکرار در مسابقات بین المللی و تاریخ سازی های پر تعداد و … تنها بخشی از موفقیت های رده های سنی پایه در بوکس است.

رده هایی که به نظر می رسد به ویژه اهمیت خاصی برای روح اله حسینی رئیس فدراسیون بوکس دارد. حسینی که خود از قهرمانان سابق این رشته ورزشی است در زمان ریاست ناطق نوری و درست در روزهایی که خود نایب رئیسی فدراسیون را بر عهده داشت، جشنواره های بوکس نونهالان را به راه انداخت. رقابتهایی که در سراسر کشور استعدادهای پایه خوبی به مربیان بوکس معرفی کرد. با روی کار آمدن حسین ثوری در فدراسیون بوکس ،رده های سنی پایه تا حد زیادی رها شد تا دوباره حالا و با طرحی جدید تیمی تحت عنوان تیم آینده سازان (خردسالان) آغاز به کار خواهد کرد. تیمی در رده سنی ۱۲،۱۱،۱۰،۹ سال که اگر به درستی مدیریت و سرمایه گذاری شود می تواند نبض آینده بوکس ایران را در دست داشته باشد.

در همین راستا به تازگی فستیوالی برای این رده سنی برگزار شد که با استقبال حدود ۱۵۰ بوکسور از سراسر کشور همراه بود، خردسالانی که تازه دستکش به دست کرده اند و می توان آنها را امید و آینده بوکس ایران تلقی کرد.

راه‌اندازی تیم «آینده‌سازان» و آغاز تحولی بزرگ برای آینده بوکس ایران

فروتن گل آرا سرمربی تیم ملی آینده سازان که سابقه سالها ملی پوشی بوکس و کسب عناوین مختلف همچون قهرمانی آسیا ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ و مدال های متعدد بین المللی رقابتهایی مثل تاجیکستان، چین، جام فجر، روسیه ، چچن ، اسلواکی و … را در کارنامه خود دارد در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص راه اندازی تیم آینده سازان گفت: همانطور که مبرهن است این تیم مقدمه و پیش زمینه ای برای بوکس نونهالان و نوجوانان است. در رشته هایی مثل کاراته، شنا، ژیمناستیک، دوومیدانی و تکواندو رده سنی خردسالان داریم ولی رشته ای همچون بوکس این خلا را داشت که خوشبختانه با تصمیم جدید رئیس فدراسیون این خلا برطرف شد.

وی در خصوص حساسیت مربیگری در این رده سنی عنوان کرد: موضوع و بعد روانشناسی در این رده سنی در کنار رقابت و مسابقه اهمیت فراوانی دارد. در فستیوال ها و جشنواره هایی که مثلا دو روزه برگزار می شود باید در تلاش بود که فشاری به بوکسورهای این رده سنی نیاید.موضوع داوری در چنین رقابتهایی برای این رده سنی هم اهمیت ویژه ای دارد. اینکه مبارزه در چه لحظه ای قطع شود و چطور مدیریت شود داستانی است که باید به صورت جدی مورد اهمیت قرار گیرد.

مربی سابق تیم ملی بوکس بزرگسالان با اشاره به بعد همگانی راه اندازی بوکس در رده سنی خردسالان گفت:نگاه ما به موضوع تنها رقابتی نیست. کشف استعدادها، دیده شدن ورزشکار خردسال ، ناامید نشدن ورزشکاران این رده سنی و تلاش برای توسعه و همگانی کردن بوکس از دیگر اهداف این طرح است. بسیاری از نبوغ که استعدادهای خاصی در میل به جنگندگی، حرکت پا، قدرت بدنی و … دارند از همین رده سنی قابل شناسایی هستند یعنی می توان در کنار اهمیت به حوزه همگانی در بخش قهرمانی هم به اهداف مد نظر دست یافت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این رده جزو رده سنی رسمی ایبا است ؟ گفت: در آیبا و به تبع آن ایبا رده رسمی به اسم خردسالان وجود ندارد ولی به هرحال کشورهای صاحب بوکس از همین رده سنی آغاز می کنند. شما در اخبار و ویدئوهای فضای مجازی هم می توانید ببینید که مثلا بچه های ۸-۹ ساله در کشورهای آمریکای لاتین در حال تمرین بوکس و آموزش دیدن هستند.

راه‌اندازی تیم «آینده‌سازان» و آغاز تحولی بزرگ برای آینده بوکس ایران

سرمربی تیم آینده سازان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به نظر شما چه ورزش های دیگری می تواند به بوکسورها کمک کند تا در بوکس قوی تر و موفق تر عمل کنند گفت:من از دو ورزش به اولویت نام می برم، اولی بسکتبال است که به نظر من یک ورزش کامل و مکمل برای رشته بوکس است و دومین ورزش نیز شنا است. تنیس روی میز هم گزینه خوبی برای بوکسورهاست. به هر حال در رده سنی پایه ورزش هایی که به صورت بازی است و ذهن بچه را خسته نمی کند توصیه می شود.

گل آرا در خصوص فستیوال اخیر بوکس عنوان کرد: این مسابقات در دو روز و به علت تعداد بالای نفرات در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار شد و با استقبال کم نظیر نزدیک به ۱۵۰ بوکسور همراه بود. در واقع این رقابتها با هدف تشویق و آمادگی روانی ورزشکاران برای فعالیت در رده های سنی بعدی برگزار می شود و در این مسیر وقتی بوکسور خردسال پایش به رینگ و محیط مسابقه باز می شود و دیدن داور مسابقه و فرمانهایی که در بوکس وجود دارد و نحوه تذکر دادن و آغاز رقابت و توقف و … همه و همه باعث می شود دیگر محیط رقابت در آینده برای این بوکسور رده پایه حس تازگی و استرس نداشته باشد.

وی افزود: هدف فدراسیون این است که بوکس به مدارس ابتدایی ورود پبدا کند و ورزشکاران از آن زمان آغاز به آموزش بوکس پایه کنند و در این بین نیز در مسابقاتی شرکت کنند که بتوانند به رده سنی نونهال و نوجوان راه یابند. اردوهایی هم که تشکیل می شود با زمان و دوره کوتاه و نزدیک به یک هفته ای خواهد بود تا ورزشکار کم کم با شرایط اردویی و انضباط و پیش مسابقه آماده شود .در داخل اردو نیز بیشتر به بحث تاکتیک و تکنیک و مسائل فنی اهمیت می دهیم چرا که در رده سنی خردسالان موضوعی مثلا همچون بدنسازی ضرورتی ندارد.

گل آرا در پاسخ به این سوال که اردوی تیم ملی آینده سازان چه زمانی آغاز می شود گفت: انشااله پس از جلسه با رئیس فدراسیون و مدیر تیم های ملی اولین اردوی تیم آینده سازان را برگزار می کنیم و سعی مان بر این است که تاریخ اردوها را طوری تنظیم کنیم که نزدیک به امتحان نباشد تا به شرایط درسی بوکسورها هم لطمه ای وارد نشود. قطعا همه دست به دست هم می دهیم تا با فراهم کردن بهترین امکانات زمینه ساز رشد بوکسورهای این رده سنی باشیم چرا که معتقدیم نقطه شروع فعالیت بوکسورها کلیدی ترین نقطه برای موفقیت آنهاست.

این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.

منبع مهر

نوشته های مشابه