اخبار لحظه ای

سامانه گزارشگران فساد مراحل نهایی خود را طی می‌کند



ارتباط ورزشی:ارتباط ورزشی:به گزارش ایسنا، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در برنامه صف اول با اشاره به این که فساد یک جرم سازمان‌یافته، پیچیده و فراملی است، گفت: گاهی یک جرم در چند کشور و مجرمین با هم فعالیت و همکاری دارند؛ آثار جرم بسیار گسترده است.

رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: ما در جهان کنوانسیونی به نام کنوانسیون مبارزه با فساد داریم و ایران هم عضو آن است، در آنجا برای کشورهای عضو تکالیفی مشخص شده است.

وی درباره این که از سال ۱۳۸۸ تاکنون چند درصد از محقق شده است، گفت: فساد چیزی است ک در هر حال وجود دارد. هیچ دستگاهی این درصد را نگرفته است، مهم عزم مسئولین در دولت و قوه قضاییه برای مبارزه با فساد است. اینکه چقدر موفق شدیم هنوز جای کار دارد.

خداییان  درباره عملیاتی شدن سامانه گزارشگران فساد اظهار کرد: ما در این زمینه قوانین مختلفی داریم؛ قانون در مبارزه با فساد کم نداریم. قانون حمایت از گزارشگران فساد تصویب شده است، در قانون مقرر شده سازمان بازرسی با کمک سایر دستگاه‌های گزارش‌گیرنده سامانه‌ای طراحی کنند که گزارشگران گزارش فساد را بدهند؛ این سامانه را پیش از این در سازمان بازرسی داشتیم آن را با کمک سایر دستگاه ارتقا بخشیدیم و تقریبا مراحل نهایی خود را طی می‌کند و به‌صورت هوشمند دایر است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: ریاست قوه قضاییه بارها تاکید کرده اند که اولویت را باید بر پیشگیری بگذاریم نه برخورد با افراد؛ سعی کردیم این را در سرلوحه کارها قرار دهیم؛ سعی کردیم پیشگیری به صورت علمی باشد، سعی کردیم از نظر نخبگان استفاده کنیم. اندیشکده‌ای در دانشگاه امام صادق (ع) دایر کردیم، آسیب‌ها را شناسایی می‌کنیم و در اختیار مسئولین در دولت‌های مختلف قرار می‌دهیم و نظارت می‌کنیم.

وی ادامه داد: در موارد مهم مانند شفافیت، سال گذشته همایشی برگزار کردیم. حدود دو هزار بستر فساد شناسایی کردیم؛ ۲۱۳ گلوگاه فساد را نیز شناسایی کردیم و در دستور کار قرار دادیم که بتوانیم با کمک دستگاه‌ها نسبت به رفع آن اقدام کنیم، در سال گذشته ۶ هزار و ۱۱۲ پرونده نظارت و بازرسی داشتیم. نتیجه این بازرسی حدود حدود ۱۰ هزار و ۶۱۸ گزارش بود که از این تعداد قریب به ۶ هزار و ۵۰۰ گزارش جنبه هشداری داشتند. نتیجه این بازرسی‌های ما حدود ۱۶ هزار ۷۴۱ پیشنهاد اصلاح فرآیند بوده است، بیشتر گزارشات ما جنبه هشداری و پیشگیرانه داشته است.

خداییان همچنین درباره آلودگی هوا، با تاکید بر این که قانون هوای پاک قانونی است که حدود ۱۷۶ تکلیف را برای ۲۱ دستگاه مشخص کرده است، افزود: ناظر اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است، دستگاه‌ها تکالیفی بر عهده دارند و سازمان محیط زیست اگر تکالیف را اجرا نکردند باید گزارش دهد. حدود ۱۲۰ جلسه با مسئولین امر داشتیم، حدود ۸۰ مکاتبه داشتیم، تعدادی از وزرا را به مسئولین قضایی معرفی کردیم، اما همه دستگاه‌ها به بودجه استناد می‌کنند که بودجه نداریم. خیلی از مسئولین برنامه ندارند؛ مطالبه ما از مسئولین امر برنامه‌های آنهاست. ای کاش برای ترک فعل مدیران مجازات تعیین شود، اگر برای ترک فعل‌ها مجازات تعیین شود خیلی از ترک فعل‌ها از بین می‌رود. ما به هیچ وجه دنبال مچ گیری نیستیم، در خصوص همین قانون هوای پاک دنبال این هستیم که هر وزیری برنامه چهار ساله‌اش را به ما بدهد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: سازمان اموال تملیکی با ورود قوه قضاییه متحول شد. در کشور یک سازمانی که در آن کار جهادی صورت گرفت و متحول شد همین سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی بود. با ورود رئیس قوه قضاییه چارت آن اصلاح شد، برای همه استان‌ها اداره کل تعیین و وظیفه مشخص شد. سازمان بازرسی مکلف شد که بر این سازمان نظارت کند؛ در این سازمان حدود ۳۶۰ مورد بازدید از انبارها داشتیم، حدود ۲۲۰ نامه هشداری دادیم، حدود ۲۰ نفر از مسئولین دستگاه‌های مختلف که باید با سازمان همکاری می‌کردند را به مرجع قضایی معرفی کردیم.

خداییان همچنین درباره افزایش شهریه‌ های دانشگاه آزاد گفت: همکاران ما ورود کردند و تا حدودی اصلاح شد. 

وی در ادامه به موضوع افزایش قیمت خودروها پرداخت و  تاکید کرد:   نسبت به کیفیت گله‌مند هستیم.  هم  حساب وکالتی و هم پرونده تشکیل دادیم.

 خداییان ادامه داد: در رابطه با باشگاه‌های ورزشی ورودهای مختلفی داشتیم و پرونده تشکیل دادیم.

انتهای پیام

این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.

منبع ایسنا