سعید فائقی: ابطال «نامنویسی»ها قانونی نیست؛ بازی وزارت ورزش با اعتبار فدراسیونها
به گزارش خبرنگار مهر، خبری که سید محمد شروین اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش در رابطه با انتخابات دو فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و موتورسواری و اتومبیلرانی و لغو نام نویسی های انجام شده از کاندیداهای آنها داد، ابهامات دوباره ای در رابطه با رویکرد وزارت ورزش نسبت به انتخابات و صحت روند آنها در این وزارتخانه ایجاد کرده است؛ روندی که پیش از این موجب ابطال انتخابات فدراسیونی مانند کاراته و کم لم یکن شدن نتیجه آن شد با این حال وزارت ورزش مجدد وارد همان مسیر شده است.
دلیل عنوان شده برای لغو ثبت نام کاندیداهای فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی برخی «ابهامات» عنوان شده اما به خصوص در رابطه با فدراسیون موتورسواری و اتومبیلیرانی مشخصاً عنوان نشده که این ابهامات در چه رابطهای شکل گرفته است.
اسبقیان در حاشیه مجمع انتخاباتی فدراسیون پزشکی ورزشی در این زمینه گفت: «به خاطر ابهاماتی که در راستای ثبت نام این فدراسیونها در خصوص تشکیل جلسات هیات رئیسه که باید در پروش اندام به حد نصاب میرسید، ابهاماتی بود که باعث اعتراضاتی شد. بررسی شده و با توجه به اینکه دستگاه نظارتی هم نقطه نظراتی داشتند، با بررسی کارشناسی ثبت نام باید تکرار شود. قرار بود انتخابات فدراسیون پرورش اندام ۷ اسفند باشد که کنسل میشود، با بررسی دقیق و هماهنگی با دبیر مجمع زمان ثبت نام و انتخابات اعلام میشود.»
همین مسئله و اینکه دلیل مشخص و مبرهنی برای لغو نام نویسی های صورت گرفته در این دو فدراسیون مطرح نشده، رویکرد وزارت ورزش را در مورد انتخابات و پیگیری قانونمند آنها را خدشه کرده است.
سعید فائقی قائم مقام و معاون فنی پیشین سازمان تربیت بدنی وقت در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن ابراز تعجب از این اقدام وزارت ورزش، تاکید دارد که به تدوین آئین نامه و لزوم انجام نام نویسی بر اساس آن، به هر دلیلی نمیتوان اقدام به ابطال ثبت نامها کرد. وی همچنین با طرح این موضوع که طبق اصل و منطق، انتخابات فدراسیونها باید بعد از المپیک خیلی سریع برگزار شود، تاکید کرد که تصمیمات اینچنینی برای ابطال نام نویسی ها و تعویق انتخابات به صورت مستقیم به اعتبار و جایگاه فدراسیونها لطمه وارد میکند.
این مدیر ورزش همچنین تاکید دارد که یکی از دلایل اصلی از دست دادن کرسیهای بین المللی ورزش، همین نابسامانیهای انتخاباتی در داخل کشور بوده است.
اسبقیان از ابطال نام نویسی کاندیداهای فدراسیونهای بدنسازی و اتومبیلرانی خبر داده بدون اینکه دلیل دقیق آن عنوان شود
نام نویسی از کاندیداها پیچیده نیست که باعث ابطال شود
سعید فائقی در آغاز این گفتگو گفت: واقعاً نام نویسی از کاندیداها چه پروسه پیچیدهای دارد که نمیتوانیم به درستی آن را مدیریت کنیم تا اینگونه باعث لغو نام نویسی ها و تعویق انتخابات نشود.
چطور با وجود آئین نامه ابهام ایجاد میشود؟
رئیس پیشین فدراسیون وزنه برداری با تاکید بر اینکه انتخابات فدراسیونها آئین نامه دارد که از گام اول تا آخر باید مطابق با آن پیش رفت، ادامه داد: نام نویسی از کاندیداها طبق این آئین نامه، قوانین مندرج در آن و مدارک ارائه شده توسط متقاضیان ریاست انجام میشود. چطور آئین نامه وجود دارد اما چند ماه بعد از نام نویسی ها، تصمیم به ابطال آن گرفته میشود.
تنها دلایل قانونی برای تکرار نام نویسی کاندیداها
فائقی تاکید کرد: در شرایط عادی دلیلی بر لغو نام نویسی ها نیست. فقط به دو دلیل نادر میتوان نام نویسی را ابطال و زمان دوباره ای برای ثبت نام از کاندیداها مشخص کرد؛ یکی زمانیکه در بازه زمانی مشخص شده هیچ فردی کاندیدا نشود و طبیعی است که برای تعیین بازه زمانی جدید جهت نام نویسی اقدام شود. یکی هم زمانیکه افرادی که نام نویسی در بازه زمانی مشخص شده ثبت نام میکنند، هر یک بنا به دلایلی تایید صلاحیت نشوند به گونهای که کاندیدایی باقی نماند. در این صورت هم تعیین بازه زمانی جدید برای نام نویسی منطقی و طبیعی است.
رویه در پیش گرفته شده قانونی نیست
معاون فنی سازمان تربیت بدنی وقت تاکید کرد: اما اینکه ثبت نامها انجام شود، پروسه بررسی پرونده آنها برای تائید صلاحیت مدیریتی و صلاحیت مراجع ذی صلاح آغاز شود و چندماه بعد بدون هیچ از دو دلیل بالا، اقدام به لغو نام نویسی ها برای تعیین زمانی جدید جهت ثبت نام شود، رویه درست و قانونی نیست.
تصمیمی نادرستی که باعث طولانیتر شدن دوره سرپرستی میشود
وی در این رابطه افزود: این کار فقط باعث ورود فدراسیون به دوره سرپرستی یا طولانیتر شدن آن میشود در حالیکه دوره سرپرستی برای فدراسیونها هم کوتاه است و همین مسئله امور فدراسیون را دچار اختلال میکند و به خصوص منجر به تعویق انتخابات میشود. مسئلهای که به هیچ وجه و با هیچ رویکردی به صلاح ورزش و رشتههای فعال در آن نیست.
ابطال نام نویسی ها قانونی نیست
«به گفته معاون وزیر ورزش، یکسری ابهامات در خصوص جلسات هیئت رئیسه و به حد نصاب رسیدن آن باعث لغو نام نویسی کاندیداهای فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و انتخابات ۷ اسفند این فدراسیون شده است. در مورد موتورسواری و اتومبیلرانی هم مشخصاً دلیلی برای لغو نام نویسی کاندیداها عنوان نشده است»؛ فائقی در واکنش به این موضوع گفت: مجدد تاکید میکنم که نام نویسی از کاندیداها تنها به دو دلیل میتواند تکرار شود. در غیر این صورت تصمیم برای لغو نام نویسی ها درست و قانونمند نیست.
فائقی تاکید دارد در صورت حفظ حد نصاب ترکیب مجامع، نباید به هر بهانهای اقدام به لغو و تعویق انتخابات کرد
ترکیب اعضای مجمع قانونی باشد نباید لغو شود
وی با تاکید بر اینکه اعضای مجامع حداقل ۴۳ نفر هستند، تصریح کرد: حضور نصف به علاوه یک اعضای مجمع بر قانونمند بودن دلالت دارد. بنابراین اینکه صرفاً به خاطر نامشخص بودن نتیجه یک کمیسیون یا ابهام در انتخابات آن و یا هر مسئله دیگر، تصمیم به لغو انتخابات و تجدید نام نویسی ها صورت بگیرد، قانونی نیست. اگر ترکیب اعضای مجمع به گونهای باشد که از نصف به علاوه یک کمتر باشد، میتوان مجمع را لغو کرد در غیر این صورت دلیلی برای این تصمیم نیست.
به خاطر یک بی نماز در مسجد را نمیبندند
رئیس پیشین فدراسیون وزنه برداری در واکنش به این پرسش که «اگر تخلف در نام نویسی ها باعث ابطال آن شده باشد، بازهم به تصمیم اتخاذ شده اشکال وارد است؟»، پاسخی داد که دلالت بر ضرب المثل «به خاطر یک بی نماز در مسجد را نمی بندند»، داشت. وی گفت: اول اینکه نام نویسی از کاندیداها باید طبق آئین نامه انجام شود با این حال اگر تخلفی هم صورت گرفت باید فرد یا افراد متخلف کنار گذاشته شوند و ادامه مسیر طی شود. همه کاندیداها تخلف نکرده اند که به مجبور به ابطال کلی نام نویسی ها باشیم.
با گفتن «ابهامات» نمیتوان تصمیم به ابطال و لغو گرفت
فائقی با تاکید بر لزوم شفاف سازی در ورزش و به ویژه برای تصمیم گیری های اینچنینی گفت: به طور واضح باید عنوان کرد که دلیل لغو نام نویسی ها چیست نه اینکه فقط به گفتن «ابهاماتی وجود داشت» بسنده کرد. ورزش مانند شیشه است و باید همینگونه با آن رفتار کرد یعنی شفاف؛ با یکی دو تخلف نمیتوان رای به ابطال و تعویق داد.
وزارت ورزش به اعتبار فدراسیونها لطمه میزند
قائم مقام سازمان تربیت بدنی وقت با بیان اینکه اینگونه برخوردها و تصمیم گیری ها در ورزش فقط به جایگاه و اعتبار فدراسیونها لطمه میزند، گفت: باید در هر شرایطی حرمت و اعتبار فدراسیونها و متقاضیان ریاست در آنها حفظ شود نه اینکه با کارهای کوچک باعث کاهش اعتبار آنها به ویژه در سطح بین المللی شویم.
نابسامانیهای انتخاباتی باعث از دست رفتن کرسیهای بین المللی شد
وی همچنین گفت: باید تمام تلاشها و برنامه ریزی ها در راستای ارتقای جایگاه فدراسیونها باشد در حالیکه اینگونه تصمیم گیری ها فقط به این موضوع لطمه میزند و آنها را در سطح بین المللی بی اعتبار میکند. بدون شک یکی از دلایلی که باعث شد به مرور ورزش ایران کرسیهای بین المللی خود را از دست بدهد، همین بی سامانیهای انتخاباتی بود. طبیعی است که وقتی در داخل کشور نتوانیم یک انتخابات را مدیریت کنیم، برای کسب کرسی آسیایی و جهانی حامی نداریم.
به گفته قائم مقام سازمان تربیت بدنی وقت، نابسامانیهای انتخاباتی داخلی باعث از دست رفتن کرسیهای بین المللی ورزش ایران شده است
لزوم برگزاری انتخابات فدراسیونها یک ماه بعد از المپیک
معاون فنی سازمان تربیت بدنی در بخش پایانی گفتگو با خبرنگار مهر به لزوم برگزاری منظم و متوالی انتخابات فدراسیونهای ورزشی بعد از هر دوره المپیک اشاره داشت. وی در این زمینه گفت: بعد از هر المپیک زمان ۴ ساله تا المپیک بعدی است، فدراسیونها باید در ابتدای این فرصت ۴ ساله به صورت هدفمند برنامه و اهداف خود را ارائه دهند. اینکه انتخابات فدراسیون در یک بازه زمانی یک ماهه بعد از المپیک برگزار شود، به پیگیری این برنامهها برای رسیدن به اهداف تعریف شده کمک زیادی میکند.
پیروی از اصل مدیریتی
سعید فائقی در پایان خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که خیلی از انتخابات فدراسیونهای جهانی و آسیایی در جریان بازیهای المپیک یا آسیایی برگزار میشود. در ایران هم چند سال است که برای برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراها تلاش میشود تا یک کاسه شوند. این اصل مدیریتی است. در ورزش هم باید به گونهای مدیریت شود که تا یک ماه بعد از المپیک انتخابات همه فدراسیونها برگزار شود نه اینکه اینگونه با بهانههای واهی اقدام به ابطال و تعویق آنها کرد.
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع مهر