رزمیورزش > ورزش های رزمی

پشت پرده تغییر در راس فدراسیون کاراته/ پروژه پوسیده نایب رئیسی!



خبرگزاری مهر – گروه ورزشی – محمد بیرامی: کاراته ایران طی یک ماه آینده باید در مسابقات جهانی حضور پیدا کند و در حالی که اردوی آماده سازی این تیم در تبریز امروز به پایان می‌رسد، تغییر در رأس فدراسیون کاراته بعد از چند هفته شایعه و موج سواری حاشیه سازان، صبح امروز از سوی وزرات ورزش ابلاغ شد و «مزدا صوفی» رئیس پیشین هیأت کاراته استان گیلان به عنوان سرپرست انتخاب و معرفی شد.

انتخابات اسفندماه ۱۴۰۱ از سوی مراجع ذیصلاح ابطال شده و پس از چند بار رفت و برگشت با صدور رأی نهایی در دادگاه تجدید نظر، طباطبایی باید از فدراسیون می‌رفت و وزارت ورزش هم با اجرای قانون سرپرست انتخاب کرد تا او شرایط را برای برگزاری انتخابات مهیا کند.

ولی نگاهی گذرا به شرایط ۲۵ سال گذشته فدراسیون کاراته ثابت می‌کند، افرادی عامل اصلی چنین تنش‌هایی در کاراته هستند که سال‌هاست منافع شخصی را به منافع کاراته پیوند زده اند، عاملان بروز بی اخلاقی‌های متوالی، برای بازگشت به فدراسیون به هر دری زدند و وقتی به نتیجه نرسیدند بر آن شدند تا پرونده سنتی و نخ نمای «نایب رئیسی» را یک بار دیگر باز کنند.

داستان کاراته ایران و حواشی خود ساخته و بی پایان آن از تیرماه ۱۳۸۳، درست زمان خروج حبیب الله ناظریان بعد از ۱۴ سال مدیریت از فدراسیون آغاز شد. افرادی که قصد بزرگی در کاراته ایران را داشتند همیشه بودن و تأمین منافع خود را بر موفقیت این رشته و دوری از حواشی ترجیح داده و آهسته با نفوذ در هیأت‌های استانی به قولی در این رشته ریشه کردند تا به نوعی فدراسیون را برای خود سند بزنند.

نگاهی به سوابق افرادی که پیش از سال ۹۴ در کاراته مسئولیت فدراسیون را بر عهده گرفتند گواه این مدعاست، نفراتی که پیش از رسیدن به ریاست، نشستن روی صندلی «نایب رئیسی» را تجربه کردند، پس از اندک زمانی با هدایت جریانی خاص از مجمع رأی اعتماد گرفته، رئیس فدراسیون شناخته می‌شدند و خیلی زود هم با بروز حواشی متعدد مجبور به کناره گیری شده‌اند.

حقیقت ماجرا همین بود که ورود به عنوان «نایب رئیس» هدفمند صورت می‌گرفت و همیشه هم یک «ردپای خاکستری» در این تغییرات و حواشی دیده می‌شد. موضوعی که باعث شد در کمتر از ۲۰ سال صندلی ریاست این فدراسیون بارها و بارها بین افراد مختلف دست به دست شود و فقط یک نفر بود که ثبات داشت!

این زنجیره زمانی قطع شد که سید حسن طباطبایی در رأس فدراسیون کاراته قرار گرفت و دایره «فعالیت خاکستری» این دست افراد کوچک و کوچک‌تر و در نهایت قطع شد. پروسه‌ای که ریشه حواشی در کاراته را سوزاند و کسب افتخارات زیاد برای ورزش کشور را باید ثمره آن عنوان کرد. اما این وضعیت به مزاج برخی جا مانده‌ها خوش نیامد تا پرونده سنتی را یک بار دیگر و این بار با نامی جدید باز کنند.

انتخابات ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۱ فدراسیون کاراته از سوی مراجع قضایی در پی شکایت یکی از کاندیداها باطل شد. انتخاباتی که در پی اشتباهات مسئولین وقت وزارت وزارت ورزش و البته عجولانه برگزار شد و حسن طباطبایی رأی اعتماد گرفت و برای چهار سال دوم هم به عنوان رئیس در فدراسیون کاراته باقی ماند. اما فرد بازنده وارد بازی همین «جریان خاکستری» شد و با طرح شکایت موفق شد حکم ابطال بگیرد. شاید اگر طباطبایی زیر فشار برخی افراد شناخته شده حکم نایب رئیسی را دو دستی تقدیم همین مدعی ریاست می‌کرد، اکنون نه انتخاباتی ابطال شده بود و نه قراری بر تغییر بود!

طباطبایی که بین سال‌های ۱۳۹۴ و ۹۵ به عنوان سرپرست، مدیریت فدراسیون کاراته را برعهده داشت، بعد از دو سال، یعنی ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ با رأی مجمع این بار به عنوان رئیس به فدراسیون کاراته برگشت و در نزدیک به شش سال که مدیریت کاراته کشور را برعهده، به خوبی با جریانات پشت پرده آشنا شده بود و خوب می‌دانست چه افرادی دلسوز کاراته هستند و چه افرادی به دنبال منافع شخصی! بر همین اساس هم با خواسته «نایب رئیسی» مخالفت کرد و مانع از باز شدن پرونده‌ای شد که پیش از این چند نفری را به ورطه حواشی متعدد و در نهایت استعفا و اخراج کشانده است.

کسب تنها طلای تاریخ کاراته در بازی‌های المپیک توسط سجاد گنج زاده، قهرمانی آسیا در تمام رده‌های سنی، طلای بازی‌های آسیایی، قهرمانی و نایب قهرمانی امیدها در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان از جمله موفقیت‌هایی بود که در زمان ریاست سید حسن طباطبایی به دست آمده و فدراسیونی که با توجه به رده‌های سنی پایه پشتوانه‌های خوبی برای تیم‌های ملی ساخته نباید وارد حواشی جدید شود و انتظار می‌رود، وزارت ورزش با بررسی دقیق‌تر و شناخت جریانات پشت پرده در این خصوص تصمیم گیری کند.

مزدا صوفی که به عنوان سرپرست انتخاب شده از افراد موجه در جامعه کاراته است و انتظار می‌رود در مدت زمانی باقی مانده تا رقابت‌های جهانی مانع ورود حاشیه به تیم ملی شده و شرایط را برای حضوری موفق در این رقابت‌های پر اهمت فراهم کند و پس از آن به فکر اجرای برنامه‌های خود برای برگزاری انتخابات برود.

این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.

منبع مهر

نوشته های مشابه