پیشبینی اوپک از رشد یکنواخت تقاضای نفتی در ۲۰۲۶
ارتباط ورزشی:ارتباط ورزشی:به گزارش ایسنا، اوپک در گزارش ماهانه خود در روز چهارشنبه، اعلام کرد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۶، به میزان ۱.۴ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد که با روند پیشبینی شده برای سال جاری، برابری میکند و از رشد پیشبینی شده برای عرضه، فراتر میرود.
چنین دورنمایی، به عربستان سعودی و شرکایش در اوپک پلاس اجازه میدهد تا تولید متوقف شده را احیا کنند و در نهایت حدود ۲ میلیون بشکه در روز از تولیدشان را ظرف دو سال آینده، به بازار بازگردانند. با این حال، چشم انداز خوشبینانه این گروه تحت تاثیر نشانههای رشد اقتصادی متزلزل در چین و عدم پیشبینی دقیق تقاضا در سال گذشته، تضعیف شده است.
دبیرخانه اوپک مستقر در وین، سال ۲۰۲۴ را با برآوردهای بسیار قویتر نسبت به سایرین موسسات پیشبینی کننده در صنعت نفت آغاز کرد اما مجبور شد برآوردش از رشد تقاضا را به مدت شش ماه متوالی، به میزان ۴۷ درصد کاهش دهد. اعضای خود این گروه، به ارزیابیهای خوشبینانه دبیرخانه اعتماد چندانی نشان ندادهاند و بارها تصمیم گرفتند تا برنامههای احیای تولید فریز شده خود را به تعویق بیندازند.
اوپک پلاس طی چند سال گذشته، در تلاش برای افزایش قیمتها، عرضه خود را محدود کرده است. این گروه در حال حاضر، قصد دارد از آوریل، هر ماه به تدریج، ۱۲۰ هزار بشکه در روز به تولیدش اضافه کند، اما احتمالا در اوایل مارس، بررسی خواهد کرد که آیا این طرح را ادامه دهد یا خیر.
ناظران بازار مانند آژانس بینالمللی انرژی، جیپی مورگان چیس و شرکت مالی سیتیگروپ، پیشبینی میکنند که حتی اگر اوپک پلاس برنامههای خود را برای افزایش تولیدش لغو کند، در سال جاری، مازاد عرضه جهانی وجود خواهد داشت.
با این حال، تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه و چشمانداز محدودیتهای جدید دولت ترامپ علیه سایر اعضای این گروه، میتواند این چشمانداز را تغییر دهد. آژانس بینالمللی انرژی، اوایل روز چهارشنبه، اعلام کرد که اگر این اختلالات به اندازه کافی شدید باشد، اوپک پلاس میتواند فرصتی برای باز کردن شیرهای نفت خود پیدا کند.
اعضای کلیدی اوپک پلاس که کمیته نظارتی مشترک وزیران را تشکیل میدهند، قبل از نهایی کردن برنامههای سه ماهه دوم در هفتههای بعدی، یک جلسه آنلاین برای بررسی بازارها در سوم فوریه برگزار خواهند کرد.
در گزارش اوپک پیشبینی شده که مصرف چین در سال ۲۰۲۶، به میزان ۲۷۰ هزار بشکه در روز معادل ۱.۶ درصد افزایش خواهد یافت. تقاضای هند نیز روزانه ۲۷۰ هزار بشکه معادل ۴.۷ درصد افزایش خواهد یافت.
با این حال واردات نفت خام چین در سال میلادی گذشته کاهش یافت و مقامات این صنعت گمان میکنند که رشد تقاضای این کشور برای نفت، با گسترش استفاده از خودروهای برقی، ممکن است به زودی متوقف شود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در اولین گزارش خود، از دورنمای بازار سال ۲۰۲۶ که روز سه شنبه منتشر شد، افزایش مازاد عرضه نفت را پیشبینی و اعلام کرد بازارهای جهانی در سال آینده، با احیای تولید اوپک پلاس که با رشد تولید آمریکا، کانادا و گویان همزمان میشود، ۸۰۰ هزار بشکه در روز مازاد عرضه خواهند داشت.
انتهای پیام
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع ایسنا