گزارش شینا انصاری از سفر به امارات
به گزارش ایسنا شینا انصاری در یادداشت هفتگی خود آورده است: هفته گذشته با دعوت رسمی شیخ منصور بنزاید آلنهیان نایب رئیس دولت امارات به کشور امارات متحده عربی سفر کردم. در روز نخست با شیخ محمد بنزاید آلنهیان رئیس دولت امارات و شیخ منصور در العین ملاقات داشتیم. با وجود سابقه همکاریهای اقتصادی و تجاری میان دو کشور هنوز ظرفیتهای زیادی برای افزایش همکاریها وجود دارد. رئیس دولت امارات در این جلسه، بر توسعه و تقویت همکاریها تاکید کرد و من ضمن ابلاغ پیام رئیسجمهور پزشکیان، درباره محورهای مشترک همکاری از جمله موضوعات محیط زیستی صحبت کردم.
وی ادامه داد: در بازگشت به ابوظبی با آمنه الضحاک الشامسی وزیر محیط زیست و تغییراقلیم و همکارانشان جلسه مفصلی داشتیم. معاونان دو طرف حاضر در جلسه، از اقداماتشان در ایران و امارات گفتند و در محورهای تنوع زیستی، آلودگیهای دریایی، گردوغبار، آلودگیهای صنعتی بخصوص صنایع نفتی، تالاب ها، مدیریت پسماندها و مشارکتهای مردمی گفتوگو کردیم. تاکید بر تقویت همکاریها و تعریف پروژههای مشخص مورد درخواست طرفین بود.
انصاری تصریح کرد:جلسه دیگری که در روز اول سفر داشتیم، ملاقات با سهیل المزروعی وزیر انرژی و زیرساخت دولت امارات و از افراد تاثیرگذار در کابینه این کشور بود. به گفته المزروعی، امارات قصد دارد طی ۶ سال آینده بیش از ۵۴ میلیارد دلار برای انرژیهای پاک سرمایهگذاری کند. با توجه به برنامه دولت چهاردهم برای تنوعبخشی به سبد تولید انرژی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، ضمن هماهنگی با علیآبادی وزیر نیرو، قرار است مذاکرات در این بخش از جانب این وزارتخانه پیگیری شود.
وی افزود: جلسه با سلطان الجابر وزیر صنعت و تکنولوژیهای جدید امارات برنامه روز دوم بود. الجابر راهبری کاپ ۲۸ دبی را بر عهده داشت و از سیاستمداران شاخص در حوزه انرژی و فناوری در منطقه به شمار میرود. او در این جلسه از برنامههایی که کشورش برای سرمایهگذاری در پروژههای بزرگ فناوری و محیط زیستی سخن گفت و برای توسعه همکاریها با ایران اعلام آمادگی کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: فرصتهای همکاری در حوزه فناوریهای پیشرفته از جمله هوش مصنوعی، رباتیک، اینترنت اشیاء برای بهبود مدیریت محیط زیست و کاهش اثرات منفی فعالیتهای صنعتی و تعریف پروژههای مشترک در حوزه فناوری های تصفیه آب و مدیریت پسماند در این نشست بررسی شد.
او افزود: در این روز به اتفاق همکارانم از شهر پایدار مصدر که در سی کیلومتری ابوظبی قرار دارد، بازدید کردیم. در این شهر صد درصد منابع انرژی از انرژیهای تجدیدپذیر تامین میشود که عمدتاً از انرژی خورشید و کمی از انرژی باد است. این شهر با کاربریهای مسکونی، تجاری و آموزشی، ترکیب فناوریهای پیشرفته با سکونتگاههای سنتی عربی را شکل داده است و در حال حاضر مقر آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، مؤسسه مصدر، چند دانشگاه و مراکز تحقیق و توسعه است. ساخت این شهر هنوز به اتمام نرسیده است. برجهای بادی مصدرسیتی بادهای خنک اطراف را گرفته و وارد ساختمانها میکنند. در ساختمانها لایه حفاظتی ضخیمی وجود دارد و پنجرهها به شیشههایی مجهزند تا هدررفت انرژی به کمترین میزان ممکن برسد. در ساختمانهای این شهر از بالاترین استانداردهای مربوط به ذخیره آب استفاده شده و حدود ۸۰ درصد از آب مصرفی بازیافت میشود. در زیر این شهر سیستم حمل و نقل برقی و مترو وجود دارد که از تاکسیهای برقی بدون راننده در زیرزمین نیز بازدید کردیم.
وی با اشاره به اینکه در پایان این بازدید سئوالی برای همگی ما مطرح شد، تاکید کرد: وقتی در منطقهای مانند مصدر که از نظر اقلیمی شرایط بسیار نامناسبی دارد و در ششماه از سال دما به بالای ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتیگراد میرسد، و خاک آن نامناسب و ماسهای است و آب چاه آن هم از آب دریا شورتر است، میتوان با حداقل انتشار کربن، کمترین هدررفت انرژی، حمل و نقل پاک، بهرهوری در مصرف آب و استانداردهای بالا در کیفیت محیط زیست، شهری برای سکونت ۹۰ هزار نفر طراحی کرد، چرا ما نتوانیم؟
انصاری در پایان نوشت: فراموش نکنیم که روزگاری پدرانمان برای تابآوری در اقلیم خشک سرزمین از طبیعت آموختهاند و با آن سازگار شدهاند، و معماری سنتی ایران نشاندهنده توجه خاص نیاکان ما به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر با بهرهگیری از عناصر معماری مانند بادگیر، شوادان، ساباط، بهارخواب و…، در کنار استفاده از فضاهای سبز سازگار با اقلیم، قنوات، آبانبار برای ذخیره آب باران و همچنین طراحی باغهای ایرانی از وقوف ایشان به ویژگیهای اقلیمی سرزمین ایران حکایت دارد. سفر دو روزه امارات با مذاکرات سازنده و تجربیات مثبت به پایان رسید و من و همکارانم محورهای مورد مذاکره را پیگیری میکنیم.
انتهای پیام
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
منبع ایسنا