🔸 تلفیق ارگ بم، گنجعلیخان و شترگلو در نمایشگاه بینالمللی گردشگری
عقیل سیستانی، مجری و مشاور اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان در گفتوگو با ایسنا، از طراحی خاص و الهامگرفته از معماری تاریخی استان در غرفه کرمان در نمایشگاه بینالمللی گردشگری امسال خبر داد.
وی توضیح داد که طراحی این غرفه ترکیبی از چندین بنای شاخص ثبت ملی و جهانی کرمان است و افزود: سردر غرفه از عمارت شترگلو ماهان الهام گرفته شده که به دلیل وجود بادگیرها، یکی از زیباترین بخشهای غرفه بهشمار میرود. در کنار آن، جدارههای بیرونی سازه برگرفته از ساختار معماری تاریخی ارگهای بم و راین است که حس استحکام و شکوه تاریخی کرمان را منعکس میکند.
این دکترای پژوهش و هنر گفت که فضای داخلی غرفه با الهام از مجموعه گنجعلیخان کرمان و کاروانسرای تاریخی چاهکوران راور طراحی شده و در بخش تمدنهای کهن، نمادهایی از جیرفت نیز به نمایش درآمده است.
وی همچنین تأکید کرد که غرفه در ۱۱ بخش مختلف طراحی شده که یکی از آنها به نمایش و معرفی صنایعدستی شهرها و روستاهای ملی و جهانی استان کرمان اختصاص دارد.
چالشهای اجرایی؛ کمبود زمان و عدم مشارکت گسترده بخش خصوصی
سیستانی در ادامه با اشاره به مشکلات اجرایی نمایشگاه گفت: کمبود زمان یکی از چالشهای اصلی ما بود. اجرای چنین غرفهای با این حجم از جزئیات، نیازمند برنامهریزی دقیقتری بود. علاوه بر آن، مسائلی مانند اسکان و ترانسفر عوامل اجرایی نیز چالشهای خود را داشت.
وی همچنین از عدم مشارکت گسترده بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: با وجود ظرفیتهای بالای استان کرمان در گردشگری، میراث فرهنگی و صنایعدستی، بخش خصوصی هنوز اهمیت حضور در این نمایشگاهها را بهدرستی درک نکرده است. در حالی که در سایر استانها شاهد حضور پررنگتر سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی هستیم، در کرمان هنوز این همکاری به سطح مطلوب نرسیده است.
وی افزود: امسال طراحی غرفه کاربردیتر و ساختارمندتر بوده است. اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، از جمله حضور چهار گروه موسیقی آیینی و برگزاری هشت نشست تخصصی گردشگری، حضور چهرههای موثر حوزه فرهنگی، گردشگری و علمی، معرفی میزهای گردشگری، حضور و مشارکت جوامع تخصصی گردشگری و شرکتهای معدنی و صنعتی فعال در حوزه گردشگری و نمایش و معرفی پتانسیلهای بومی اقوام عشایری و روستایی استان از جمله موسیقی، پوشاک، دست بافتهها و … توانسته فضای زندهتری ایجاد کند.
لزوم بازنگری در نحوه همکاری در نحوه مشارکت بخش خصوصی در اجرای نمایشگاههای آینده
سیستانی در پایان بر اهمیت برنامهریزی بهتر برای نمایشگاههای آینده تأکید کرد و گفت: اگرچه هزینههای زیادی برای طراحی و اجرای غرفه انجام شد، اما میتوان با مدیریت بهتر و افزایش همکاری بخش خصوصی، حضور استان کرمان را در این رویدادها به سطح بالاتری رساند. نمایشگاه امسال نشان داد که کرمان پتانسیل بالایی برای ارائه یک غرفه تأثیرگذار دارد، اما باید از تجربیات این دوره برای بهبود کیفیت در سالهای آینده استفاده کرد.
انتهای پیام
این خبر را در ارتباط ورزشی دنبال کنید.
لینک خبر
دیگر رسانه های کشور:
- آموزشگاه رسانه
- ارتباط اقتصادی
- ارتباط فردا
- ارتباط فرهنگی
- ارتباط ورزشی
- تهران اقتصادی
- تهران ورزشی
- دوره آموزش خبرنگاری
- دوره عکاسی خبری
- مرجع وب و فناوری
- پایگاه خبری شباب